Aanslag met molotovcocktail in Caïro eist zestien levens

04 december 2015Leestijd: 1 minuut
'ANP'

Een aanslag op een restaurant in de Egyptische hoofdstad Caïro heeft vrijdag zeker zestien mensenlevens geëist, melden Egyptische veiligheidsdiensten. Lokale media spreken van vijf gewonde slachtoffers.

Een van de daders van de aanslag zou een ontslagen werknemer van het restaurant zijn, volgens de veiligheidsdiensten. Hij heeft een molotovcocktail naar binnen gegooid. Egyptische media schrijven dat de aanslag door meer mensen is gepleegd, zij zouden gemaskerd zijn geweest en op motoren zijn gevlucht.

Geen ontsnappingsroute

De slachtoffers van de aanslag zijn verbrand of stierven door een rookvergiftiging. Het restaurant, dat ook diende als nachtclub, was gevestigd in een kelder en had geen ontsnappingsroute.

De horecagelegenheid ligt in de wijk Agouza, in het centrum van de hoofdstad. Brandweerlieden hebben de uitgebroken brand inmiddels weten te blussen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.