Viktor Orbán: alle terroristen zijn migranten

23 november 2015Leestijd: 2 minuten

Niet alle migranten zijn terroristen, maar alle terroristen zijn wel migranten, zegt de Hongaarse premier Viktor Orbán.

‘Natuurlijk is het niet algemeen geaccepteerd, maar het feitelijke punt is dat alle terroristen in principe migranten zijn,’ zegt Orbán tegen de website Politico. ‘De vraag is alleen wanneer zij naar de Europese Unie (EU) zijn gemigreerd.’

Moslims en terrorisme

Volgens de Hongaarse premier is er een ‘overduidelijk oorzakelijk verband’ tussen terrorisme en de komst van moslims naar Europa. ‘Niet alleen in de afgelopen maanden, maar ook in de afgelopen decennia.’ Volgens Orban is dat ‘nu eenmaal een duidelijk feit. Of je het nu leuk vindt of niet’.

‘De meerderheid van onze politiek leiders ontkent dit feit,’ zegt Orban. ‘Door deze politieke correctheid wordt het gat tussen de leiders en het volk vergroot.’

Bescherm de grenzen

Volgens de Hongaarse premier is er maar één ding dat Europa na de aanslagen in Parijs kan doen: ‘bescherm de grenzen en controleer wie er binnen komt’. ‘De NAVO en de EU zijn in oorlog, dus het is nogal logisch dat islamisten uit het Midden-Oosten en Afghanistan militanten met de migranten meesturen naar Europa’.

‘Alle migranten vormen in principe een veiligheidsrisico omdat we niet weten wie ze zijn. Wanneer je duizenden of miljoenen ongeïdentificeerde mensen je huis binnenlaat, dan vergroot je de kans op terrorisme significant.’

Red Schengen

Orbán zegt dat hij landen als België en Frankrijk vast niet hoeft uit te leggen hoe je om moet gaan met ‘moslimmigranten die tot parallelle samenlevingen behoren, EU-paspoorten hebben, maar verder westerse waarden afwijzen’.

De Hongaarse premier zegt uiteindelijk dat het hem gaat om ‘Schengen te redden’. ‘We zouden graag onze verworven vrijheden redden, waaronder het vrije reizen binnen de EU’. ‘Maar dat gaat niet wanneer de externe grenzen ongereguleerd en poreus zijn’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.