Explosie treft bus met presidentiële garde in Tunis

24 november 2015Leestijd: 1 minuut
'AFP'

In de Tunesische hoofdstad Tunis is een bus met leden van de presidentiële garde getroffen door en explosie. Bij de explosie zijn tenminste elf personen om het leven gekomen en raakten veertien mensen gewond.

Dat meldt een woordvoerder van het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken aan persbureau Reuters. Het is niet duidelijk wat de oorzaak is van de explosie.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Toeristen

Leden van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) zijn actief in het Noord-Afrikaanse land. De explosie van dinsdag gebeurde op de Mohamed V Avenue, een van de belangrijkste wegen van de Tunesische hoofdstad.

In maart pleegden terroristen een aanval op het Bardomuseum in de Tunesische hoofdstad. Tunesische autoriteiten zijn daarom alert op terreuraanvallen. In de hoofdstad wordt al geruime tijd gepatrouilleerd door leden van de speciale dienst.

Ook in juni werd Tunesië getroffen door een heftige aanslag: de badplaats Sousse werd toen opgeschrikt door een aanslag van IS, een schietpartij waarbij 39 mensen omkwamen. Het ging bij beide aanslagen vooral om buitenlandse toeristen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.