Weer geweld in Duits asielzoekerscentrum

28 september 2015Leestijd: 1 minuut
'AFP'

In Duitsland zijn maandag opnieuw asielzoekers met elkaar op de vuist gegaan. Bij de vechtpartij in een asielzoekerscentrum in Dresden is een gewonde gevallen.

Volgens de politie begon de vechtpartij met een ruzie tussen twee asielzoekers uit Syrië en Afghanistan. Het incident gebeurde in de turnhal van de technische universiteit van Dresden, wat nu tot opvangcentrum is gemaakt. Eerder deze maand had Heidenau, in de buurt van Dresden ook te kampen met geweld tussen asielzoekers.

Bemoeienis

Verschillende mensen gingen zich ermee bemoeien, waarna de situatie escaleerde. De politie rukte met veel agenten op in de turnhal en wist de migranten uiteindelijk tot bedaren te brengen.

Het komt in Duitsland, en overigens ook in Nederland, regelmatig tot vechtpartijen in asielzoekerscentra: een massale vechtpartij in een asielzoekerscentrum in de Duitse plaats Suhl was in Thüringen eerder aanleiding voor het scheiden van migranten op basis van hun achtergrond.

Scheiden

De Duitse politiechef Jörg Radek pleitte eerder op maandag ook voor het scheiden van asielzoekers op basis van hun geloofsovertuiging. Vooral het scheiden van christenen en moslims is daarbij belangrijk.

Ook dit weekend waren er in Duitsland meerdere incidenten waarbij christenen, Jezidi’s en andere bevolkingsgroepen werden aangevallen door islamitische asielzoekers.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.