buitenland

Is dit vliegtuigonderdeel van de vermiste vlucht MH370?

30 juli 2015Leestijd: 2 minuten

Franse autoriteiten onderzoeken een vliegtuigonderdeel dat is aangespoeld op het eiland Réunion in de Indische Oceaan. Het onderdeel zou sterke gelijkenissen vertonen met een stuurvlak van een Boeing 777.

Zo nu en dan is er weer een sprankje hoop dat de Malaysia Airlines Boeing 777 die vorig jaar op 8 maart van de radar verdween, wordt teruggevonden.

Stuurvlak

Op Réunion, een Frans eiland in de Indische Oceaan, is een vliegtuigonderdeel gevonden. Het onderdeel is geborgen door de politie op het eiland.

Onderzoek moet uitwijzen om wat voor vliegtuigonderdeel het precies gaat. Sommige experts menen op basis van de beelden dat het om een zogeheten ‘flaperon’, een stuurvlak op de vleugel, van een Boeing 777 zou gaan.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Mocht het inderdaad om de vermiste Boeing gaan, zal dit een belangrijke nieuwe aanwijzing zijn voor het onderzoeksteam. Het onderzoek concentreerde zich tot nu toe op een gebied in de Stille Oceaan ten zuidwesten van Australië. Dit is vele duizenden zeemijlen bij Réunion vandaan.

Raadsel

Het is nog altijd een raadsel wat er met vlucht MH370 kan zijn gebeurd. Sommige bewoners van het eilandje Kudahuvadhoo in de Indische Oceaan beweren nog altijd dat ze op 8 maart een laagvliegend vliegtuig voorbij hebben zien komen. De eilandbewoners beweren dat het om de Malaysia Airlines Boeing moet gaan.

Onderzoekers hebben dit verhaal nooit serieus genomen. De locatie klopt immers niet bij de berekeningen die zij maakten over de vermoedelijke koers van het toestel.

Indianenverhalen

Op het internet circuleren de wildste theorieën over de eindbestemming van vlucht MH370. Het toestel zou gewoon zijn geland, of door een Amerikaanse legerbasis in de buurt van Kudahuvadhoo uit de lucht zijn geschoten.

Maleisië heeft de verdwijning van de vlucht begin dit jaar officieel aangeduid als ongeluk. Daarmee kunnen de nabestaanden een schadevergoeding krijgen van Malaysia Airlines en, nog belangrijker, het verlies van hun dierbaren hopelijk een plek geven.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.