buitenland

Doden en gewonden bij ongeluk met bus vol Nederlanders

18 juni 2015Leestijd: 1 minuut

In Portugal is een bus met veel Nederlandse toeristen in een ravijn gestort. Portugese media spreken van drie Nederlandse doden en veel gewonden.

Het ongeval gebeurde woensdagavond bij de Portugese plaats Albufeira in de Algarve, een populaire vakantiebestemming. Hoeveel slachtoffers er precies zijn, is nog onduidelijk.

Toeristen

De eerste berichten spreken van drie doden en 26 gewonden. Hun nationaliteit is nog niet bekend. Volgens Portugese media zijn de slachtoffers Nederlands, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dit nog niet.

Van de 26 gewonden hebben er intussen al weer 11 na behandeling het ziekenhuis verlaten, meldt een woordvoerder van reisbureau TUI. Een Portugese radiozender  meldt dat ook de chauffeur zwaargewond is geraakt. Er gaan geruchten dat de man onwel is geworden.

Luchthaven

De transferbus, die toeristen vanaf vliegveld Faro bij hun hotels afzet, raakte rond 23.00 uur van de weg, en viel in een ravijn. Er zaten oorspronkelijk 50 toeristen in het voertuig, maar een aantal inzittenden was al afgezet bij hun vakantieadres.

Het ongeluk gebeurde op de snelweg A22, vanaf de luchthaven Faro richting Portimao. In de bus zaten 34 klanten van reisorganisatie TUI. Zij waren net geland met Arkefly vlucht OR697 op de luchthaven van Faro. Deze vlucht vertrok woensdag om 19.20 uur vanaf Schiphol en landde om 21.20 uur (Portugese tijd).

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.