buitenland

Zit deze Amerikaanse crimineel achter de moord op 7 vrouwen?

12 mei 2015Leestijd: 1 minuut

De politie in de Amerikaanse staat Connecticut heeft vermoedelijk een seriemoordenaar ontmaskerd die zeker zeven vrouwen om het leven heeft gebracht. De 45-jarige William Devin Howell zou lichaamsdelen van de vrouwen hebben begraven achter een winkelcentrum in de plaats New Britain.

De vrouwen zouden in 2003 zijn vermoord door Howell, melden verschillende Amerikaanse media dinsdag.

Honden

De eerste stoffelijke resten werden in 2007 al ontdekt. Forensische speurders zijn daarna verschillende keren teruggegaan naar de bosrijke omgeving achter het winkelcentrum, maar konden niets vinden. Door nieuw onderzoek en door de inzet van speciaal getrainde honden, zijn de afgelopen tijd nog vier stoffelijke overschotten ontdekt.

Een van de vier vrouwen wier lichaam nu is teruggevonden, is Melanie Ruth Camilini (29), een moeder van twee kinderen, die net als de andere slachtoffers twaalf jaar geleden voor het laatst werd gezien.

Doodslag

Howell, die ten tijde van zijn arrestatie baantjes had als het maaien van gras, zit sinds 2006 vast en werd in 2007 veroordeeld tot vijftien jaar celstraf vanwege doodslag op een andere vrouw. Haar lichaam is nooit teruggevonden.

De Amerikaanse politie wil niet veel kwijt over de identiteit van de persoon achter de zevenvoudige moord, maar vertelde wel dat het publiek nu geen gevaar meer loopt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.