buitenland

Bloedbad blijkt familiemoord, dader is vader van drie

10 mei 2015Leestijd: 2 minuten

Het bloedbad dat is aangericht in het Zwitserse plaatsje Würenlingen is een familiemoord. Een 36-jarige man schoot zijn ex-schoonouders en zwager dood. Hij vermoordde ook een buurman, en sloeg daarna de hand aan zichzelf.

De schoonvader (58), schoonmoeder (57) en zwager (32) kwamen om het leven. De buurtbewoner was een man van 46 jaar oud. Hij rende naar het huis toen hij de schoten hoorde.

Schoten

De schutter zou voor de politie werken, maar hij had geen wapenvergunning, schrijven lokale media. Bij het incident zou ook geen politiewapen zijn gebruikt. Het zou gaan om een vader van drie kinderen. Hij was gescheiden van de moeder.

Buurtbewoners schakelden de politie in, nadat zij een aantal schoten hadden gehoord. De politie spreekt van een zeer ‘uitzonderlijke misdaad’ in zo’n rustig gebied. Würenlingen ligt ten noordwesten van Zürich en telt 4.500 inwoners.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Wat het motief was van de man, is nog onduidelijk. Wel zegt de politie dat er sprake is van een ‘persoonlijk conflict’ en dat er geen redenen zijn om te denken dat het gaat om terrorisme.

Wapen

De moorden hadden plaats op enkele honderden meters van de plek in Würenlingen, waar in 1985 een bloedbad werd aangericht. Toen schoot de 33-jarige Alfredo Lardelli twee prostituees, en een ex van zijn vriendin dood.

Lardelli werd veroordeeld tot twintig jaar celstraf, maar werd in 1999 al vrijgelaten wegens goed gedrag.

Het aantal Zwitsers dat in bezit is van een wapen, is hoog ten opzichte van de meeste andere landen. Alleen in de Verenigde Staten, Servië en Jemen zijn meer wapens per honderd inwoners.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.