buitenland

Vijf verdachten in Nemtsov-zaak, één verdachte geeft toe

08 maart 2015Leestijd: 1 minuut

Een van de opgepakte verdachten heeft toegegeven betrokken geweest te zijn bij de moord op de Russische oppositieleider Boris Nemtsov. De vier andere verdachten hebben hun betrokkenheid ontkend.

Dat liet de Russische rechter zondag weten. Zaterdag werden twee verdachten gearresteerd, en zondag kwamen daar nog drie verdachten bij.

Zaur Dadajev heeft  betrokkenheid toegegeven, schrijft Reuters. Hij is samen met Anzor Goebasjev aangeklaagd voor betrokkenheid voor de moord op Nemtsov (55). Een van de andere drie verdachten is Shagid Goebasjev, een jongere broer van Anzor Goebasjev. De andere twee zijn Tamerlan Eskerchanov en Ramzat Bakhaev.

Charlie Hebdo

De vijf verdachten werden zondag voorgeleid. De voorlopige hechtenis van Dadajev, Goebasjev en Eskerchanov, is verlengd tot eind april.

Russische media melden dat Dadajev tien jaar bij de politie in de islamitische deelrepubliek Tsjetsjenië zou hebben gewerkt. Volgens het Kremlin hebben radicale moslims Nemtsov vermoord, omdat hij steun zou hebben betuigd aan het Franse satirische blad Charlie Hebdo in de nasleep van de aanslagen in Parijs op 7 januari.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.