buitenland

Passagiers filmen evacuatie na ongeluk met vliegtuig (video)

04 maart 2015Leestijd: 1 minuut

Een Airbus A330 van Turkish Airlines is woensdag op de luchthaven van Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, bij de landing naast de baan beland. Daarbij liepen enkele passagiers verwondingen op.

Heel ernstig is het letsel niet: de verwondingen bestaan vooral uit blauwe plekken, schrijven verschillende media, waaronder The Indian Express.

Glad

Het ging vermoedelijk mis omdat de landingsbaan glad was en er dichte mist hing boven het vliegveld. De precieze oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht, meldt een woordvoerder van de Purna Chudal-luchthaven.

Het toestel van de Turkse luchtvaartmaatschappij kwam met zijn neus in het gras terecht. Er zaten 238 mensen aan boord.  Eén van de passagiers filmde de evacuatie vanuit het vliegtuig zelf, anderen wisten de ontruiming door middel van de noodglijbaan vast te leggen op camera, toen zij zich naar de gereedstaande bussen begaven.
http://www.youtube.com/watch?v=NrYDKeyBtzc?feature=player_embedded

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.