buitenland

Slowaak met kettingzaag wilde Europese president ontmoeten

02 februari 2015Leestijd: 2 minuten

De man die maandag in legeruniform het Europees Parlement in Brussel probeerde binnen te dringen, was een 32-jarige Slowaak die graag de Europese president wilde spreken. De man had een kettingzaag en een vuurwapen in zijn auto liggen.

De wegen in Brussel zijn zelfs voor insiders vaak lastig te doorgronden, laat staan dat het voor een eenvoudige burger gemakkelijk is om even een babbeltje te maken met de ‘Europese president’, zoals de voorzitter van de Europese Raad ook wel wordt genoemd.

Gesprek met Tusk

Toch besloot een 32-jarige man uit Slowakije het maandag eens een keertje te proberen. Hij ging op pad richting het Europees Parlement gestoken in een legeruniform en met een kettingzaag en een vuurwapen in de auto voor het geval er onderweg problemen zouden ontstaan.

Helaas voor deze Slowaak kwam het vandaag niet tot een ontmoeting met Donald Tusk. Omdat de man zich verdacht gedroeg werd hij door de politie ingerekend voordat hij zijn plannetje kon uitvoeren. Vanwege een bommelding werden vier gebouwen van het Europees Parlement ontruimd. De Belgische ontmijningsdienst Dovo werd ingeschakeld om de gebouwen met een robot op explosieven te onderzoeken.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Incidenten

Het was een merkwaardig incident dat paste in een dag vol bijzondere gebeurtenissen in de Belgische hoofdstad. Bij de Amerikaanse ambassade parkeerde een man zijn auto voor het gebouw, terwijl dat verboden is. Het voertuig werd weggetakeld en doorzocht op explosieven.

En aan het eind van de middag ging er bij het paleis van justitie wederom een bomalarm af vanwege een verdacht voertuig in de buurt van het gebouw. Het bleek, zoals zo vaak in de afgelopen weken, vals alarm. Volgens de politie zijn er de afgelopen weken zeker 35 bommeldingen binnengekomen. In alle gevallen bleek er niets aan de hand te zijn.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.