Acht moorden en zelfmoord ‘na huiselijk geweld’ in Canada

31 december 2014Leestijd: 2 minuten
'AFP'

Een man heeft waarschijnlijk de moord op acht mensen in de Canadese stad Edmonton op zijn geweten. Na zijn gruwelijke daad heeft hij de hand aan zichzelf geslagen.

Canadese media meldden dinsdagavond (Nederlandse tijd) dat op drie verschillende locaties in de Canadese stad Edmonton de levenloze lichamen van zeker negen mensen zijn gevonden. Volgens diezelfde media werd al snel duidelijk dat het hier om misdrijven ging, waarbij ook kinderen zijn gedood.

Waarschijnlijk heeft één man de achtvoudige moord op zijn geweten. Na zijn gruwelijke daad pleegde hij zelfmoord, meldt de Canadese politie.

Telefoontje

De politie was op zoek naar de man die in de stad woonde. Agenten kregen maandagavond een telefoontje dat ‘het welzijn van de man moest worden gecontroleerd,’ zei politiechef Rod Knecht op een persconferentie.

Er werd in de melding gesproken over een suïcidale man die een gevaar voor zijn omgeving zou kunnen zijn. Een zoektocht leverde niets op. Tot dinsdagochtend: toen bleek dat hij zelfmoord had gepleegd in een restaurant in Fort Saskatchewan, niet ver van Edmonton, een stad in het westen van Canada met ruim 800.000 inwoners. Volgens zijn familie was de man ‘depressief’, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Schotwond

Die zelfmoord wordt in verband gebracht met de dood van zeven mensen in een huis in de Canadese stad. Het gaat om drie vrouwen, twee mannen en twee kleine kinderen. Zij werden maandagnacht (lokale tijd) gevonden.

Ook de dood van een vrouw in een ander huis in de Canadese stad wordt in verband gebracht met de zelfmoord van de man. Politiechef Knecht benadrukt dat het vermoedelijk om een tragisch incident gaat. Op dit moment hebben de autoriteiten nog maar een slachtoffer geïdentificeerd. Het betreft een 37-jarige vrouw.

Dinsdagochtend werd ook nog een man met een schotwond in een brandende auto gevonden in het oosten van de stad. De dood van deze man wordt niet gekoppeld aan de drie andere locaties.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.