Wilders naar de politie na dreigtweets van jihadganger

03 oktober 2014Leestijd: 2 minuten

PVV-leider Geert Wilders gaat aangifte doen van bedreiging naar aanleiding van enkele tweets die jihadganger Muhajiri Sháám naar hem stuurde. De jihadist roept Wilders op ‘te schuilen nu het nog kan’.

Over gebrek aan aandacht hoeft de Syriëganger Muhajiri Sháám, die zichzelf Abu Mohammed noemt, niet te klagen. Toen hij vorige week opriep tot geweld in Nederland werd het filmpje eindeloos afgespeeld in de NOS-journaals.

Dreigement

Maar een bedreiging aan het adres van Wilders is altijd een garantie voor succes. ‘Moge er een einde komen aan de Nederlandse nationalistische Volkswolf en misdadadiger Wilders en moge hij in handen vallen van de Mujahideen,’ schreef de jihadist op zijn Twitterprofiel. ‘

Eens kijken of hij zich dan nog op zulke grove manieren durft uit te laten over de profeet. Schuil nu het nog kan achter je vrijheid,’ voegde hij hier aan toe.

https://twitter.com/MuhaMuhajiri/status/517854797069053952

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Aangifte

De schrijfsels hebben Wilders ertoe genoodzaakt aangifte te doen tegen de man. ‘Ik zal nooit wijken voor dreigementen. Maar vreselijk is het wel,’ zei Wilders.

De aangifte van de PVV-leider kan bovenop de stapel van het strafrechtelijk dossier dat al loopt tegen Sháám. In verband met de nieuwe terreurrichtlijn is het paspoort van de jihadist vorige week al ingetrokken. Reizen kan hij nog wel, omdat hij een Marokkaans paspoort heeft. In Nederland is hij uit de gemeentelijke basisadministratie geschreven en zijn al zijn financiële tegoeden bevroren.

Gezwel

Wilders was donderdag in het Tweede Kamerdebat over de IS-missie zeer expliciet over wat hij van IS en de islam vindt. ‘IS is een gezwel gebaseerd op de koran en op misdadiger Mohammed die al moordend en onthoofdend rondtrok’.

Voor Wilders is de opdracht voor het kabinet IS ‘plat te bombarderen, de grenzen te sluiten en grenscontroles weer in te voeren om immigranten uit islamitische landen te weren’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.