Voetbalclub met voormalige FARC-strijders

23 april 2017Leestijd: 1 minuut

CALI (ANP) – Ze hebben de strijdbijl begraven en zoeken een andere tijdsbesteding. Speciaal voor voormalig FARC-strijders is de Colombiaanse voetbalclub FC La Paz (FC Vrede) opgericht.

Na maanden van onderhandelingen tekende de overheid een akkoord voor de oprichting van de nieuwe club met drie teams, aldus dagblad El Espectador. Een herenteam dat in de tweede divisie van start gaat, een team voor spelers onder de 20 jaar en een damesteam.

De thuiswedstrijden worden gespeeld in het La Paz-stadion in Apulo, op honderd kilometer afstand van de hoofdstad Bogotá.

Het initiatief wordt ondersteund door een organisatie voor voetbal en vrede en voert terug op een idee van voormalig Colombiaans voetballer Faustino Asprilla.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.