Frans vluchtelingenkamp afgebrand na rellen

11 april 2017Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – Na de rellen in een vluchtelingenkamp in het Franse Grande-Synthe, is het complex in de nacht van maandag op dinsdag grotendeels afgebrand. Tien mensen raakten bij de schermutselingen gewond.

De rellen zouden maandagmiddag begonnen zijn na een conflict tussen Koerden en Afghanen, waarbij een mes werd getrokken. ’s Avonds was het nog steeds onrustig, waarna brand uitbrak, aldus Franse media.

De bewoners van het kamp, ​​naar schatting tussen de duizend en vijftienhonderd mensen, werden in veiligheid gebracht. Het kamp met houten huisjes werd door de hulporganisatie Artsen zonder Grenzen opgezet om de voorheen onder ellendige omstandigheden levende migranten een onderkomen te verschaffen. Eerder woonden ze in tentenkampen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.