Britse regering wil nog dit jaar verkiezingen

18 april 2017Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – De Britse premier Theresa May wil op 8 juni vervroegde verkiezingen houden. Dat stelde ze dinsdag buiten haar kantoor in Downing Street.

De volgende parlementsverkiezingen stonden gepland voor 2020. May heeft voor haar voornemen brede parlementaire steun nodig. Twee derde van de parlementariërs in het Lagerhuis moet voor zo’n vervroegde stembusgang stemmen. De Britse regering heeft eerder ontkend vervroegd verkiezingen te willen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.