buitenland

VN: Syrië zet weer chloorgas in

14 maart 2017Leestijd: 1 minuut

GENVE (ANP/DPA) – Het Syrische leger heeft weer verboden chemische wapens gebruikt. Dat melden VN-onderzoekers dinsdag. In januari hebben regeringstroepen chloorgas gebruikt bij een aanval op een dorp in de buurt van Damascus. Bij die aanval raakten minstens zes mensen gewond.

Volgens de VN heeft Syrië tussen eind januari en 21 februari nog minimaal vier aanvallen met chloorgas uitgevoerd. Bij deze aanvallen viel een dodelijk slachtoffer en waren er zeventien gewonden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.