buitenland

Venezuela pakt bakkers aan

17 maart 2017Leestijd: 1 minuut

CARACAS (ANP) – De Venezolaanse autoriteiten hebben deze week vier bakkers opgepakt die illegaal brownies, croissants en andere lekkernijen maakten. Ze hielden zich daarmee niet aan een nieuwe regel die bepaalt dat 90 procent van de beschikbare tarwe moet worden gebruikt voor het bakken van brood.

De socialistische president Nicolas Maduro wil met de maatregel de grote tekorten aan eerste levensbehoeften terugdringen. Hij stuurde daarom militairen en inspecteurs op pad om de honderden bakkerijen in hoofdstad Caracas te inspecteren.

Bakkers zitten in hun maag met de nieuwe regel. Volgens hun brancheorganisatie kunnen veel ondernemers het hoofd niet boven water houden als ze geen duurdere producten mogen verkopen. Ook houden veel broodbakkers de regering verantwoordelijk voor een landelijk tekort aan tarwe.

De regerende socialisten verdenken op hun beurt zakenlieden die de oppositie steunen van het saboteren van de economie door prijzen op te drijven en producten achter te houden. De president waarschuwde deze week dat de verantwoordelijken voor de ,,broodoorlog” zullen boeten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.