buitenland

Syrische rebellen vallen Damascus aan

21 maart 2017Leestijd: 1 minuut

AMMAN (ANP/RTR) – Syrische rebellen hebben dinsdag een aanval geopend op een buitenwijk van Damascus. Met het offensief willen de rebellen terrein terugwinnen dat ze in het afgelopen weekeinde kwijtraakten.

De rebellen trokken dinsdag het noordoostelijke district Jobar binnen. Het Syrische leger voerde direct bombardementen uit en leverde fel strijd met de rebellen. Het leger sprak van ‘terroristen’ uit de groep van het Nusra-front. ,,Ze zijn omsingeld”, aldus het leger.

Ook in delen van de oude stad van Damascus zou worden gevochten, maar het leger maakt daar vooralsnog geen melding van. De rebellen zelf zeiden dat ze het terrein dat ze afgelopen weekeinde verloren, weer in handen hebben.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.