buitenland

Rusland laat niets los over bezoek Tillerson

21 maart 2017Leestijd: 1 minuut

MOSKOU (ANP/RTR) – Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken wilde dinsdag niets loslaten over plannen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson voor een bezoek aan Moskou. Het ministerie toonde zich daarentegen verrast over het ‘geregeld uitlekken’ van informatie uit Washington.

Anonieme bronnen lieten maandag aan persbureau Reuters weten dat Tillerson van plan is zijn eerste NAVO-bijeenkomst in april te schrappen. Hij zou in de VS willen blijven voor een bezoek van de Chinese president Xi Jinping om vervolgens zelf naar Rusland te reizen. Een woordvoerster van het Russische ministerie wilde de komst van Tillerson bevestigen noch ontkennen. ,,Maar we zijn wel verrast over het geregeld uitlekken van gevoelige informatie uit Washington”, aldus de woordvoerster.

De Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Riabkov zei later dat hij niet op de hoogte was van plannen van Tillerson om een bezoek aan Moskou te brengen. De relatie tussen de VS en Rusland ligt momenteel onder een vergrootglas. De FBI doet onderzoek naar mogelijke Russische bemoeienis met de jongste Amerikaanse presidentsverkiezingen ten faveure van winnaar Donald Trump.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.