buitenland

Partij Hollande wil af van geplaagde rivaal

22 maart 2017Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) – De Franse socialistische partij heeft de door schandalen geplaagde politicus Franois Fillon opgeroepen zich terug te trekken als presidentskandidaat. ,,De eindeloze stroom aan beschuldigingen creëert zoveel lawaai, dat een rustig debat over de toekomst van ons land onmogelijk is”, meldt de partij op de eigen website.

De partij van president Franois Hollande lijkt in de peilingen geen garen te spinnen bij de schandalen rond de rechtse Fillon. De Republikein wordt er onder meer van verdacht zijn vrouw te hebben ingehuurd als assistent, zonder dat ze veel uitvoerde.

De socialistische kandidaat Benot Hamon klaagde eerder al dat de schandalen rond zijn rivaal ook voor hem negatief uitpakken. Vanwege alle commotie rond Fillon is er volgens hem nauwelijks nog aandacht voor zijn eigen beleidsvoorstellen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.