buitenland

Munten worden schildpad alsnog fataal

21 maart 2017Leestijd: 1 minuut

BANGKOK (ANP/RTR) – Een Thaise zeeschildpad die de bijnaam Omsin (spaarpot in het Thais) kreeg vanwege de ruim negenhonderd munten in haar maag, is ondanks een operatie toch overleden.

De zeeschildpad onderging eerder deze maand een urenlange operatie om de ruim vijf kilo munten, die ze had aangezien voor voedsel, te verwijderen. Ze leek te herstellen, maar zondagavond moest Omsin met spoed naar de dierenarts omdat ze maagproblemen had. Maandag ging ze opnieuw onder het mes, maar ze ontwaakte niet meer uit de narcose. Het dier bezweek uiteindelijk aan bloedvergiftiging.

De 25 jaar oude groene zeeschildpad verbleef in een natuurpark in Sriracha ten oosten van de hoofdstad Bangkok. Bezoekers gooiden munten in haar vijver, omdat dit geluk zou brengen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.