buitenland

Gestolen kunst teruggevonden in Oostenrijk

15 maart 2017Leestijd: 1 minuut

WENEN (ANP/DPA) – De Oostenrijkse politie heeft een partij kostbare schilderijen teruggevonden die in 2014 uit een villa in Wenen waren gestolen. Het gaat om 67 werken van onder anderen Oskar Kokoschka en Koloman Moser, die bij elkaar ongeveer 2,5 miljoen euro waard zijn. De politie trof de kunstwerken na lang speurwerk in een woning in de Oostenrijkse hoofdstad.

Bij de inbraak in 2014 verdwenen bij elkaar 72 schilderijen. De eigenaresse, een bejaarde dame, was tien dagen op vakantie toen de dieven toesloegen. Zij schakelden onder andere het alarm uit.

De politie denkt dat het gaat om een internationaal opererende Oost-Europese bende. Er is nog niemand aangehouden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.