Fillon blijft presidentskandidaat

01 maart 2017Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – Franois Fillon trekt zich niet terug als kandidaat van de conservatieve Les Républicains voor de Franse presidentsverkiezingen. Hij heeft dat woensdag in Parijs in een verklaring bekendgemaakt. Hij is woedend over de aantijgingen van corruptie en sprak van ‘politieke moord’.

Fillon wordt ervan beschuldigd dat hij als politicus zijn vrouw Penelope jarenlang voor veel geld op de loonlijst had staan, terwijl zij niets of nauwelijks iets uitvoerde. Hij wordt zelf op 15 maart gehoord, zo vertelde hij. Hij zei de feiten van de aanklacht nog niet te kennen.

Franse media speculeerden op zijn terugtreden als presidentskandidaat.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.