buitenland

Duitse leger langer in Mali

22 maart 2017Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP/DPA) – Duitse militaire trainers blijven zeker tot mei volgend jaar actief in Mali. De Duitse regering besloot woensdag de missie in het Afrikaanse land te verlengen. Het gaat om ongeveer 140 militairen die tot nu toe naar schatting 10.000 Malinese collega’s hebben opgeleid. Het Duitse parlement moet het regeringsbesluit nog bekrachtigen.

Nederland neemt sinds 2014 deel aan de VN-missie in Mali. Onlangs werd de bijdrage verlengd tot eind dit jaar. Er zijn ongeveer 290 Nederlanders actief voor de missie. Zij houden zich voornamelijk bezig met het verzamelen en analyseren van informatie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.