buitenland

Deel vliegveld Orly heropend

18 maart 2017Leestijd: 1 minuut

ORLY (ANP) – De westelijke terminal van de Parijse luchthaven Orly is zaterdagmiddag heropend. Het vliegveld werd zaterdag ontruimd nadat een man in de zuidelijke terminal een militair had aangevallen en werd doodgeschoten. Die blijft waarschijnlijk tot in de avond gesloten, volgens Franse media.

De sluiting van het vliegveld Orly heeft geen gevolgen gehad voor vliegverkeer van en naar Nederland. Dat verloopt voornamelijk via de luchthaven Charles-de-Gaulle. Orly telt twee terminals en is naar aantal reizigers de tweede luchthaven van Frankrijk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.