buitenland

Blizzard New York blijkt ‘laagje’ sneeuw

14 maart 2017Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – Weerdiensten hadden gewaarschuwd voor een verschrikkelijke sneeuwstorm die oostkust van de VS volledig zou lamleggen, maar dinsdag bleek in New York slechts een laagje van 15 centimeter te vallen. Fors minder dan de halve meter sneeuw die meteorologen eerder voorspelden.

Toch legde de sneeuw de miljoenenmetropool wel deels plat. De metro stopte met rijden op bovengrondse trajecten. In andere delen van het land was er overigens wel sprake van forse sneeuwval. Aan de oostkust van de VS zaten dinsdag 115.000 huizen zonder stroom en 5000 vluchten werden geannuleerd vanwege het slechte weer.

De staat New York had uit voorzorg scholen laten sluiten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.