buitenland

Afgezette president Park gedagvaard

15 maart 2017Leestijd: 1 minuut

SEOUL (ANP/RTR ) – De openbare aanklager in Zuid-Korea heeft de afgezette president Park Geun-hye gedagvaard. Ze zal worden ondervraagd over haar rol in het corruptieschandaal dat leidde tot haar gedwongen aftreden.

Vrijdag werd de 65-jarige Park uit haar ambt gezet door het constitutionele hof. Een vriendin en vertrouwelinge van haar zou haar positie hebben misbruikt. Ze haalde grote bedrijven als Samsung over tientallen miljoenen te schenken aan stichtingen die op haar naam stonden. Park heeft steeds gezegd dat ze nooit ongepaste verzoeken heeft ontvangen van Samsung of dat het bedrijf onrechtmatige eisen heeft gesteld. De Zuid-Koreaanse justitie heeft wel vervolging ingesteld tegen topman Jay Lee (48) van Samsung wegens omkoping. Hij wordt tevens verdacht van verduistering.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.