buitenland

EP wil af van onschendbaarheid Le Pen

28 februari 2017Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP/RTR) – Het Europees Parlement wil een eind maken aan de parlementaire onschendbaarheid van de Franse afgevaardigde Marine Le Pen, die via Twitter beelden van IS-geweld verspreidde. De leden van de commissie voor juridische zaken toonden zich daar in overgrote meerderheid voorstander van, zei Laura Ferrara, die dit dossier onder haar hoede heeft.

Dit commissiebesluit over de opheffing van Le Pens onschendbaarheid moet nog worden bevestigd door het gehele Europarlement. Volgens Ferrara is nog niet bekend wanneer deze plenaire stemming is.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.