Bouteflika te ziek om Merkel te ontvangen

20 februari 2017Leestijd: 1 minuut

ALGIERS (ANP/DPA) – Het tweedaagse bezoek van Angela Merkel aan Algerije is op het laatste moment afgezegd. President Abdelaziz Bouteflika is te ziek om de Duitse bondskanselier te ontvangen. Het 79-jarige staatshoofd heeft bronchitis.

Bouteflika treedt nog amper op in het openbaar. Hij zit na enkele beroertes in een rolstoel en zou moeite hebben met praten. Merkel zou maandagavond naar Algiers vliegen om onder meer te overleggen over beperking van de vluchtelingenstroom. Een nieuwe datum is nog niet geprikt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.