buitenland

Vredesoverleg in Astana begonnen

23 januari 2017

ASTANA (ANP/RTR) – De Kazachse minister van Buitenlandse Zaken Kajrat Abdrachmanov heeft maandag In de hoofdstad Astana is maandag de vredesgesprekken over Syrië geopend.

Al direct liet een bron binnen de Syrische rebellengroepen weten dat ze niet van plan zijn om rechtstreeks in gesprek te gaan met vertegenwoordiging van de regering in Damascus. Beide partijen verschenen op de openingsceremonie van het overleg, maar de rebellen zijn niet in voor een rechtstreekse ontmoeting, aldus de bron.

Het overleg is een initiatief van Rusland, Iran en Turkije. Rusland en Iran zijn de belangrijkste bondgenoten van de regering van president Bashar Assad. Turkije steunt rebellen. De Verenigde Staten, die vorig jaar een mislukte poging deden om tot vredesoverleg te komen, zijn niet betrokken bij het initiatief.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.