Trump accepteert conclusie Russische hacks

08 januari 2017Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – Donald Trump aanvaardt de conclusie van de Amerikaanse inlichtingendiensten dat Rusland achter de hacks van de Democratische Partij zit. Dat heeft toekomstige stafchef van Trump, Reince Priebus, gezegd.

De opmerkingen van Priebus staan haaks op eerdere uitlatingen van Trump. De toekomstige president deed beweringen dat de cyberaanvallen van Rusland het doel hadden hem in het zadel te helpen telkens af als nonsens. Volgens Trump kon China of een willekeurige hacker achter de cyberaanvallen zitten.

Trump stond onder grote druk van de Republikeinse Partij om de conclusies van de inlichtingendiensten te accepteren. Zou hij de conclusie niet aanvaarden, dan zou hij wellicht nog meer steun van de Republikeinen verliezen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.