Presidentskandidaat Fillon en vrouw verhoord

30 januari 2017Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP/RTR) – De Franse presidentskandidaat François Fillon heeft mandag bevestigd dat hij en zijn vrouw Penelope maandag door de politie zijn verhoord. Aanleiding daarvoor was het verhaal dat de conservatieve politicus indertijd als parlementariër zijn echtgenoot een riant salaris heeft betaald voor werkzaamheden die alleen op papier bestonden.

Fillon ontkent iets verkeerd te hebben gedaan. Het ging volgens hem wel degelijk om een echte baan. Het echtpaar vertelde de politie alle informatie te hebben gegeven die ertoe kon bijdragen ,,de waarheid over het werk dat mevrouw Fillon heeft verricht boven tafel te krijgen”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.