buitenland

Zaak Lagarde gaat richting vrijspraak

15 december 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP)/DPA) – De aanklager in de zaak tegen Christine Lagarde, voorzitter van het Internationaal Monetair Fonds, stuurt aan op vrijspraak. Jean-Claude Marin zei donderdag dat de verhoren geen bewijs hebben opgeleverd voor de aanklacht en dat hij tegen een veroordeling is.

Lagarde wordt ervan verdacht in 2008 als Frans minister van Financiën en Economische Zaken niet te hebben ingegrepen bij een compensatieregeling voor Bernard Tapie. Deze zakenman kreeg indertijd 400 miljoen euro van de staatsbank Crédit Lyonnais na een geschil over de verkoop van zijn meerderheidsaandeel in de Duitse sportfirma Adidas.

Maandag begon in Parijs het proces tegen Lagarde.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.