buitenland

Volle kerk ingestort in Nigeria

10 december 2016Leestijd: 1 minuut

UYO (ANP) – Een onbekend aantal mensen is om het leven gekomen toen een kerk instortte in de Nigeriaanse stad Uyo (Akwa Ibom). In het gebouw hadden zich volgens Nigeriaanse media veel mensen verzameld omdat een geestelijke tot bisschop werd gewijd.

Veel kerkgangers liggen nog begraven onder het puin, zei een getuige tegen de krant Premium Times. Het is nog onduidelijk waardoor de constructie plots bezweek. De kerk zou naar verluidt zijn opgeknapt vanwege de verwachte hoge opkomst zaterdag.

Het is de tweede keer in twee jaar tijd dat een kerkgebouw in Nigeria instort tijdens een dienst. Zo kwamen in 2014 nog tientallen mensen om het leven toen een kerk instortte in de stad Lagos.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.