buitenland

‘Vijanden van de kerst’ opgepakt in Venezuela

10 december 2016Leestijd: 1 minuut

CARACAS (ANP) – De Venezolaanse autoriteiten hebben bijna vier miljoen stuks speelgoed in beslag genomen. Ook arresteerde het leger volgens de BBC twee leidinggevenden van het bedrijf dat de producten zou hebben achtergehouden.

De Venezolaanse consumentenwaakhond Sundde beschuldigde een speelgoedbedrijf van het oppotten van producten en het opdrijven van prijzen in de aanloop naar de kerstdagen. De organisatie zei niet te zullen toestaan dat kinderen worden ‘beroofd van de kerst’.

Sundde deelde via internet foto’s van twee managers van het bedrijf Kreisel, die door zwaarbewapende militairen worden afgevoerd. Ook kwam de waakhond op Twitter met foto’s en videobeelden van duizenden in beslag genomen dozen met speelgoed.

De regering had ondernemingen vorige week opdracht gegeven de prijzen voor bepaalde producten met ongeveer een derde te verlagen. Volgens critici gaat het om een populistisch besluit met grote gevolgen voor bedrijven.

Venezuela worstelt met een diepe economische crisis, die onder meer is veroorzaakt door de lage olieprijs.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.