buitenland

Varken tegen vliegangst

08 december 2016Leestijd: 1 minuut

SAN FRANSISCO (ANP/DPA) – Passagiers met vliegangst hebben op de luchthaven van San Fransisco sinds kort het varkentje Lilou tot hun beschikking. Het minivarken is een aanvulling op twintig honden die er al rondlopen. Dieren aaien bestrijdt de stress door vliegangst, zo luidt de filosofie achter de aanwezigheid van de dieren.

Volgens de luchthaven heeft Lilou binnen de kortste keren de uitstraling van een echte ster door alle aandacht die ze krijgt. Iedereen wil met haar op de foto. waar ze gaat wordt ze achtervolgd door een horde enthousiaste passagiers. ,,Ze is charmant, kan op haar achterpoten staan en speelt op een piano”, aldus een woordvoerder.

De honden deden drie jaar geleden tegen de kerstperiode hun intrede en waren een instant succes. Daarmee werd voortgeborduurd op de goede ervaringen met zogenoemde therapiehonden in ziekenhuizen en bejaardenhuizen. Op de luchthaven is er een begeleider voor de honden en Lilou. Het varkentje had binnen de kortste keren een Instagramaccount met meer dan 4000 volgers.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.