buitenland

Turkije bestookt PKK in Irak

12 december 2016Leestijd: 1 minuut

ANKARA (ANP/RTR) – Turkse gevechtsvliegtuigen hebben zondagavond laat aanvallen uitgevoerd op doelen van de Koerdische PKK-beweging in Noord-Irak. De toestellen vernietigden volgens de Turkse strijdkrachten onder meer een hoofdkwartier van de verboden Arbeiderspartij.

Enkele uren voor de bombardementen had de Koerdische groep TAK, een radicale afsplitsing van de PKK, de verantwoordelijkheid voor de aanslag in Istanbul geclaimd. Daar kwamen dit weekend tientallen mensen om het leven door twee bomexplosies bij het stadion van de voetbalclub Besiktas.

Ook in Turkije kwamen de autoriteiten in actie. De politie arresteerde maandagochtend vroeg 45 functionarissen van de pro-Koerdische HDP in Istanbul en de stad Adana, meldt staatspersbureau Anadolu. De Turkse autoriteiten beschuldigen de oppositiepartij er regelmatig van een verlengstuk van de PKK te zijn.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.