buitenland

Trump vult Hooggerechtshof snel aan

14 december 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP/RTR) – Donald Trump maakt rond zijn inauguratie als de nieuwe Amerikaanse president op 20 januari bekend wie hij heeft gekozen als lid van het Hooggerechtshof. Dat heeft een Reince Priebus, de aanstaande stafchef van het Witte Huis, woensdag gezegd. De Senaat weigerde eerder dit jaar de kandidaat die Barack Obama naar voren schoof.

Het ‘Supreme Court’ telt sinds het overlijden van Antonin Scalia half februari nog maar acht rechters, waardoor de stemmen – vier conservatieven, vier liberalen – geregeld staken. Obama nomineerde Merrick Garlan in maart als vervanger, maar de Republikeinse meerderheid in de Senaat blokkeerde de aanstelling.

Trump heeft nog niet gesproken met mogelijke kandidaten. ,,Daar beginnen we denk ik na de jaarwisseling mee”, aldus Priebus in een radio-interview. ,,Kort voor of net na de beëdiging brengen we een naam naar buiten.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.