buitenland

Trump verliest 25 stemmen in Wisconsin

13 december 2016Leestijd: 1 minuut

MADISON (ANP/RTR) – De hertelling van de uitgebrachte stemmen in Wisconsin heeft niets veranderd aan de uitslag van de presidentsverkiezing in deze Amerikaanse staat. Toen de kiescommissie maandag bijna klaar was met haar werk, aangevraagd door Jill Stein van de Groenen, bleek de marge van Donald Trump ten opzichte van Hillary Clinton met slechts 25 kiezers geslonken. De Republikeinse kandidaat was in Wisconsin tot winnaar verklaard met ruim 22.000 stemmen meer dan zijn Democratische rivaal.

Stein had een verzoek ingediend omdat de verkiezingsuitslag mogelijk zou zijn beïnvloed door hackers. Dat deed ze ook voor Pennsylvania en Michigan. In Pennsylvania wees de rechter een hertelling maandag af. Hij vond die ,,grenzen aan het irrationele” en gezien de deadline (dinsdag) ook volstrekt onhaalbaar. Zijn collega in Michigan oordeelde vrijdag al dat Stein daar geen recht op had als niet-gedupeerde kandidaat.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.