buitenland

Trump ‘persoon van het jaar’ voor Time

07 december 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – Donald Trump is wat Time Magazine betreft de ,,persoon van het jaar”. Het tijdschrift maakte de keuze woensdag bekend. Op de cover van de volgende editie noemt het tijdschrift hem ,,president van de verdeelde staten van Amerika”.

Onder de genomineerden voor de titel waren Trumps tegenstander Hillary Clinton, de wetenschappers die achter de CRISPR-techniek zitten om DNA te wijzigen, de Turkse president Erdogan, zijn Russische ambtgenoot Poetin en Facebook-topman Mark Zuckerberg.

De titel is niet zozeer bedoeld als steunbetuiging, maar gaat naar degene die het meest zijn stempel op het afgelopen jaar heeft gedrukt. Of dat in positieve of in negatieve zin is, maakt niet uit. In 1938 werd bijvoorbeeld Adolf Hitler persoon van het jaar. Jozef Stalin kreeg het predicaat in 1939 en 1942.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.