buitenland

Trump maakt minister BuZa dinsdag bekend

13 december 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP/RTR) – De toekomstige president van de Verenigde Staten, Donald Trump, maakt dinsdag de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken bekend. Dat schrijft Trump in een tweet.

,,Ik zal dinsdagochtend de volgende minister van Buitenlandse Zaken bekendmaken”, twitterde de Republikein. Volgens Fox News gaat het om Rex Tillerson, de baas van de oliemaatschappij Exxon Mobil waar hij al 41 jaar voor werkt.

Tillerson heeft een hechte zakelijke relatie met de Russische president Vladimir Poetin die hij al meer dan twintig jaar kent. De Rus verleende hem in 2013 een Vriendschapsorde. Daarna belandde de relatie tussen Washington en Moskou op een dieptepunt door de annexatie van de Krim en Russische steun in het oosten van Oekraïne.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.