buitenland

‘Strijd om Aleppo eiste al 500 burgerdoden’

08 december 2016Leestijd: 1 minuut

ALEPPO (ANP/DPA) – Het offensief van het Syrische leger in de noordelijke stad Aleppo, het belangrijkste rebellenbolwerk, heeft tot nog toe ruim vijfhonderd burgers het leven gekost. Tot dat cijfer komt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.

Volgens de organisatie, die de burgeroorlog op afstand probeert te volgen via een netwerk van waarnemers in Syrië zelf, viel zo’n driekwart van de slachtoffers door luchtaanvallen en artilleriebeschietingen van het leger. De rebellen zouden verantwoordelijk zijn voor ongeveer een kwart van de burgerdoden. Onder de doden die door toedoen van beide kampen vielen, zijn volgens de cijfers waar het Observatorium donderdag mee kwam 81 kinderen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.