buitenland

Senaatsvoorzitter Brazilië mag blijven zitten

07 december 2016Leestijd: 1 minuut

BRASILIA (ANP/RTR) – De Braziliaanse Senaatsvoorzitter Renan Calheiros hoeft toch niet af te treden omdat hij wordt vervolgd voor verduistering. Een meerderheid van het collega van opperrechters bleek er woensdag voor dat Calheiros zijn termijn uitzit. Wel bepaalden de rechters dat hij niet meer de functie van opvolger van de president in voorkomende gevallen mag hebben.

Caleiros legde dinsdag het bevel van een van de opperrechters om op te stappen naast zich weer en ging in beroep. Daardoor was een besluit van het voltallige college nodig.

Tegen Calheiros lopen maar liefst elf corruptie-onderzoeken. De meeste zijn gerelateerd aan omkooppraktijken bij staatsoliebedrijf Petrobras.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.