buitenland

Rebellen belemmeren vlucht burgers uit Aleppo

09 december 2016Leestijd: 1 minuut

GENÈVE (ANP/RTR) – Rebellen in het belegerde oosten van de stad Aleppo belemmeren burgers te vluchten en misbruiken de burgerbevolking in hun strijd tegen de regeringstroepen. Dit meldden de Verenigde Naties vrijdag. In het gebied dat jihadisten en rebellen nog in handen hebben in het oosten van de Syrische stad, zijn nog steeds 100.000 burgers.

De VN hebben ook meldingen dat honderden mannen die uit het belegerde stadsdeel naar het regeringsgebied zijn gegaan, nu spoorloos zijn. De VN vrezen dat ze mogelijk gevangen worden gehouden en gemarteld.

De Russische autoriteiten meldden donderdag dat 8000 burgers uit het omsingelde stadsdeel zijn gevlucht. Dat was mogelijk omdat de Syrische troepen tot een eenzijdig bestand waren overgegaan.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.