buitenland

President Gambia verwerpt verkiezingsuitslag

10 december 2016Leestijd: 1 minuut

ABIDJAN (ANP/RTR) – De president van Gambia, Yahya Jammeh, legt zich toch niet neer bij zijn verkiezingsnederlaag van 1 december. Hij zei vrijdag op televisie nieuwe verkiezingen te willen uitschrijven.

,,Na grondig onderzoek heb ik besloten de verkiezingsuitslag te verwerpen.” Volgens Jammeh vonden er tijdens het stemmen ernstige onrechtmatigheden plaats. ,,Ik beveel nieuwe en transparante verkiezingen aan die worden voorgezeten door een godvrezende en onafhankelijke kiescommissie.’’

Jammeh was, na een staatsgreep te hebben gepleegd, 22 jaar aan de macht in Gambia en regeerde het West-Afrikaanse land met harde hand. Adama Barrow, ook bekend als ‘no drama Adama’, slaagde erin de oppositie te verenigen en de presidentsverkiezingen te winnen.

De voormalig beveiliger van een warenhuis in Noord-Londen heeft zich voorgenomen de economie te hervormen om te voorkomen dat kansarme landgenoten hun heil blijven zoeken in Europa.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.