buitenland

Obama kondigt maatregelen tegen Rusland aan

16 december 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De Verenigde Staten gaan maatregelen nemen tegen Rusland vanwege de vermeende inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat heeft president Barack Obama donderdag in een radio-interview gezegd.

Volgens het Witte Huis zaten Russen achter het hacken van e-mailaccounts van de Democratische partijtop. Prominente leden uit de staf van Obama beschuldigden donderdag de Russische president Poetin openlijk van betrokkenheid. Moskou heeft de beschuldigingen ,,nonsens” genoemd.

,,Ik denk dat er geen twijfel is dat als een buitenlandse mogendheid probeert om de integriteit van onze verkiezingen te beïnvloeden… we actie moeten ondernemen en dat zullen we ook”, aldus Obama in vrijgegeven delen van het interview met de nationale publieke radio. ,,Op een tijdstip en een plek van onze keuze. Een deel ervan maken we wellicht bekend, andere zaken niet. Meneer Poetin is bekend met mijn mening hierover. Ik heb er rechtstreeks met hem over gesproken.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.