buitenland

Moskou meldt uittocht van burgers in Aleppo

09 december 2016Leestijd: 1 minuut

MOSKOU (ANP/RTR) – Meer dan 8000 burgers hebben de afgelopen 24 uur het oostelijk deel van Aleppo verlaten. Onder de vluchtelingen zijn 3000 kinderen, aldus vrijdag het Russische leger in een verklaring. Ook zouden veertien rebellen in de Syrische stad zich hebben overgegeven.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov liet donderdag weten dat het Syrische leger, dat de afgelopen dagen delen van de oude stad van Aleppo veroverde, zijn militaire activiteiten zou staken om burgers de gelegenheid te geven het strijdtoneel te ontvluchten.

Anderzijds meldden westerse journalisten dat na die verklaring er nog steeds beschietingen waren te horen. Ook de Amerikaanse regering zei geen informatie te hebben dat er een staakt-het-vuren in Aleppo gaande is.

De Russen zijn ondertussen bezig de op de rebellen heroverde delen van Oost-Aleppo te ontdoen van mijnen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.