buitenland

Minderjarigen verdacht van brand Tennessee

07 december 2016Leestijd: 1 minuut

NASHVILLE (ANP) – De Amerikaanse politie heeft twee minderjarigen gearresteerd die vorige maand de natuurbrand in de staat Tennessee zouden hebben veroorzaakt waardoor veertien mensen omkwamen en 1700 gebouwen beschadigde of in de as legde. De twee zijn in staat van beschuldiging gesteld, aldus Amerikaanse media.

De brand begon op 23 november aan de rand van het natuurpark Smoky Mountains. Het vuur verspreidde zich onder andere naar de plaats Gatlinburg die geëvacueerd werd en waar de brand grote schade aanrichtte.

De twee jongeren komen uit de staat Tennessee maar niet uit Sevier County waar de brand woedde. Wat zij hebben gedaan waardoor het vuur ontstond is niet bekend.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.