buitenland

Maandag overleg NAVO en Rusland

15 december 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – De NAVO en Rusland gaan maandag met elkaar om de tafel in Brussel. Op ambassadeursniveau bespreken ze dan Europese veiligheidskwesties in de zogeheten NAVO-Ruslandraad. In ieder geval komt het conflict in Oekraïne aan de orde bij het gesprek in het hoofdkwartier van het westerse bondgenootschap.

Dat maakte Navo-chef Jens Stoltenberg donderdag bekend tijdens de EU-top in Brussel. ,,Als de spanningen oplopen, zoals vandaag, is het van belang in gesprek te blijven met Rusland’’, aldus de Noorse oud-premier.

De militaire alliantie schortte het politieke overleg op in 2014, vanwege de inlijving van de Krim door Rusland. In april werd het hervat en ook na de NAVO-top in Warschau in juli kwamen de ambassadeurs bijeen. Toen werden de,,diepgaande meningsverschillen’’ bevestigd. Moskou is niet te spreken over de NAVO-troepen die richting de grens met Rusland worden gedirigeerd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.